X 
Preşedintele stiri: 3607

Locul Chișinăului în topul țărilor cu cel mai mic preț al transportului public din lume

16 mar. 09:00   Capitala
4273 0

Chișinăul ocupă locul 22 în clasamentul mondial în ceea ce privește raportul dintre prețul unui abonament lunar nelimitat pentru călătoriile cu transportul public și salarii.

Aceste date sînt conținute într-un nou studiu realizat de echipa Picodi.com, care a studiat prețul biletelor în transportul public din 45 de orașe importante din întreaga lume și a comparat aceste prețuri cu salariile.

Potrivit studiului, un abonament lunar de călătorie cu transportul public în Chișinău în valoare de 243 lei (12 euro) este egal cu 2,6% din salariu, iar conform acestui indicator, capitala Moldovei ocupă locul 22 în clasament. De exemplu, în București acest raport este de 3%, iar la Kiev - 7%.

În trei dintre cele 45 de orașe participante la ratingului internațional, transportul public este absolut gratuit pentru locuitori: Luxemburg, capitala Estoniei - Tallinn și capitala Maltei - Valletta.

Printre celelalte orașe din rating, cele mai mari prețuri pentru un bilet au fost înregistrate la Londra (4,85 Euro), Zurich (4,44 euro) și Oslo (3,65 Euro). La rîndul lor, cele mai scumpe abonamente lunare sînt la Londra (253 Euro), Melbourne (178 euro) și Dublin (155 euro). Pentru comparație, la Chișinău, un abonament lunar costă 12 euro, la Vilnius - 29 euro, iar la Riga - 50 euro.


Cu toate acestea, comparînd prețul unui abonament de călătorie pentru o lună cu salariile, locuitorii din Sao Paulo se află pe poziția cea mai puțin avantajoasă. În acest oraș, un abonament lunar pentru toate tipurile de transport public este egal cu 14,3% din salariu. Istanbul (7,5% din salariu) și Londra (7,4%) ocupă locul doi și trei în clasamentul raportului preț-salariu.

Riga ocupă locul 8 în acest clasament: un abonament lunar pentru toate tipurile de transport public în valoare de 50 de euro este egal cu 4,7% din salariu (după impozitare). În Chișinău, acest raport este de 2,6%, în Vilnius și Helsinki - 2,4%, în Varșovia - 1,8%, iar în București - 3%.

1
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий