COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Locuitorii Chișinăului, uimiți de un fenomen straniu pe cer

Locuitorii Chișinăului, uimiți de un fenomen straniu pe cer

Locuitorii capitalei discută un fenomen straniu care s-a produs noaptea tîrziu, după care orașul a rămas ceva timpfără energie electrică, relatează Noi.md cu referire la news.mail.ru.

Deja de două zile nu încetează discuțiile pe marginea unui mesaj în grupul „Город без маршруток! Водители помогают пешеходам” postat de utilizatorul Iuri Deepon (îl cităm în totalitate):

„Cine nu doarme? Doar eu am văzut apocalipsa pe cer acum în sectorul Botanica? Chiar și iluminatul a dispărut peste tot pe 10 secunde. Ce am văzut eu. Merg liniștit din aeroport, ascult muzica relax, și brusc cerul este luminat ca de un fulger, doar că de 100 de ori mai luminos și mai puternic. Primul gînd: gata, sfîrșit, este ceva nesănătos. Pe cît de frumos și de neașteptat, pe atît de înfricoșător. Și brusc, după ce am orbit de ceea ce am văzut și de o strălucire ireală, dispare lumina și peste tot e întuneric. Farurile de la mașini mi s-au părut o lanternă de la telefon. 10 secunde de șoc, iluminatul pornește și totul revene la locul său”.


Desigur, au apărut diverse presupuneri. Cele mai populare: meteorit, ploaie de meteori, descărcare electrică și chiar ... fulger de vară. Apropo, aproape nimeni nu s-a gîndit la OZN-uri.

Dar apoi Tudor Căpățîna a explicat totul:

„Este un fenomen frecvent pe vreme umedă. Se formează un arc electric luminos între firele liniilor de înaltă tensiune, care poate dura cîteva secunde bune. Descărcarea este vizibilă mai mulți kilometri, luminînd în primul rînd cerul, care funcționează ca un reflector din cauza aerului umed. Puteți avea senzația că vă aflați în interiorul farului unei mașini, numai că sursa nu este vizibilă dacă nu este în apropiere”.
Acesta este tot misterul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load