X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 953

Locuitorii capitalei care au mers la cimitr cu flori, pomeni și au făcut cale întoarsă

6 iun. 2020,, 15:44   Capitala
12881

Locuitorii Capitalei s-au pomenit într-o situaţie confuză după decizia luată de dimineaţă de comisia municipală de sănătate publică, în baza căreia, cimitirile din municipiului Chișinău vor fi închise astăzi şi următoarele două zile.

Aşa că mulţi dintre cei care au ajuns în prima zi de Blajini la poarta cimitirului cu flori în mînă şi pomeni, au făcut cale întoarsă. Autorităţile Capitalei spun că au luat această hotărîre, întrucît numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 înregistrate zilnic este, în continuare, foarte mare, transmite publika.md.

"- Parcă ne-au permis să venim la cimitir.
- S-a permis, dar de astăzi este decizia Comisiei Naţionale pentru Sănătate Publică.
- Of, doamne".

"Au închis cimitirul, uitaţi-vă, am venit cu flori şi e închis. Au scris peste tot că va fi deschis cimitirul, dar lumea vine cu flori, dar poarta este închisă. Ei au luat decizia, dar lumea a cumpărat pomeni".

Oamenii erau indignaţi că au cheltuit bani pentru a cumpăra pomeni şi flori, iar acum nu au cui să le dea.

"Cum nu ne permite să intrăm. Dar pînă acum de ce au permis să intre lumea. Foarte bine că nu permite şi ce să fac eu acum cu florile? Voiam să le sădesc, nu să împart pomeni. Ce să fac?"

De cîteva zile, autorităţile centrale au îndemnat oamenii să stea acasă de Paştele Blajinilor. Premierul, ministrul Sănătăţii şi şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică au făcut apel la oameni să nu meargă la cimitire. Potrivit acestora, situaţia epidemiologică din ţară este gravă.

De Paştele Blajinilor, 3000 de poliţişti, carabinieri şi salvatori sînt la datorie pentru a asigura ordinea publică în cele aproape 1500 de cimitire din ţară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав