COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lipsă de spațiu la liceul „Hyperion” din Durlești: Ce soluții propune Primăria capitalei

Lipsă de spațiu la liceul „Hyperion” din Durlești: Ce soluții propune Primăria capitalei

Primarul general, Ion Ceban, a vizitat liceul teoretic „Hyperion” din orașul Durlești, unde învață 1317 elevi și se prevede realizarea a 2 proiecte de infrastructură.

Proiectele vor fi realizate cu susținerea municipalității. Administrația liceului s-a plîns de faptul că se confruntă cu insuficiență de spațiu pentru desfășurarea procesului de studii. Capacitatea clădirii nu mai face față numărului mare de elevi (1317 copii), astfel că e nevoie să fie construită o anexă cu parter și etaj, de 700 metri pătrați, pentru 6 săli de clasă și pentru o nouă sală de sport.

Un alt proiect se referă la reabilitarea acoperișului liceului. Costul ambelor inițiative este de 19 milioane de lei: 7 milioane pentru reparația acoperișului și 12 milioane pentru anexa la clădirea școlii. Lucrările pentru cele 2 proiecte sînt prevăzute pentru o perioadă de 12 luni.


Ion Ceban a declarat că municipalitatea va aloca 7,5 milioane de lei pentru începerea lucrărilor, cu condiția ca și Primăria Durlești să vină cu o contribuție, de 2-3 milioane de lei.

„Proiectele privind infrastructura socială (școli și grădinițe) sînt printre cele prioritare pentru municipalitate, urmînd cele privind infrastructura: apă și canalizare, drumuri, transport etc.”, a menționat edilul.

În cadrul aceleiași vizite la Durlești, primarul general a luat cunoștință de lucrările de amenajare a trotuarelor în zona nouă a localității (dinspre mănăstirea „Sf. Andrei”), circa 4000 metri pătrați, proiect realizat în anul 2019, cu susținerea municipalității. În prezent, acolo se construiește și o stație de așteptare a transportului public, în baza unui parteneriat public-privat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load