La Spitalul Clinic Municipal Nr.1 au fost înregistrate 15 naşteri

La Spitalul Clinic Municipal Nr.1 au fost înregistrate 15 naşteri

S-au născut de ziua lor. Vorbim despre pruncii care au venit pe lume în data de 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului.


La Spitalul Clinic Municipal Nr.1, au fost înregistrate, deocamdată, 15 naşteri. Proaspetele mame spun că şi-ar dori ca micuţii lor să-şi păstreze pe parcursul vieţii sufletul de copil.


Nicoleta Burcovschi l-a adus pe lume, în această dimineaţă, pe Patrik. Băieţelul cîntăreşte puţin peste patru kilograme, iar faptul că este născut în data de 1 iunie îi va aduce noroc, cred părinţii.


”Va fi dublă sărbătoare în viața lui. 1 iunie este Ziua Copiilor și ziua lui de naștere”, a spus mama, Nicoleta Burcovschi.


”Mă simt ca un copil mic, mic și plin de emoții, bucurie, o bucurie enormă în familie, în casă, că avem partea de al doilea fecior”, a afirmat tata, Vasile Burcovschi.


Şi Tatiana Doglea şi-a strîns astăzi la piept fiul pe care l-a născut dimineaţă. Femeia mai are acasă o fată, în vîrstă de 14 ani.


”Este o fericire enormă pentru noi, este o sărbătoare dublă. I-am furat o sărbătoare deja, să nu fost pe 1 iunie, era să aibă două sărbători, dara așa o să fie 2 în 1”, a comunicat mama, Tatiana Doglea.


Tinerele mame care au născut ieri şi astăzi au primit în dar cutiile pentru nou-născuți, oferite din partea Guvernului.


Darul le-a bucurat pe proaspetele mame.


”Lucruri foarte utile. Sunt jucării, sînt scutece, sînt hăinuțe. Chiar sînt lucruri necesare pentru prima perioadă a veții unui bebeluș”, a menţionat beneficiara, Maria Cebotari.


La șapte luni de la lansarea campaniei guvernamentale ”O nouă viață”, aproape 14 mii de mame au primit cutiile cu lucrurile necesare pentru îngrijirea bebelușilor. Aici sînt incluse hăinuțe pentru nou-născuți, produse de igienă, scutece, o păturică și lenjerie de pat.


Recent, Ministerul Sănătății, Municii și Protecției Sociale a mai adăugat alte șase produse, la solicitarea mamelor.


”Noi am mai inclus aceste obiecte aşa încît micuții să nu aibă doar haine pentru vîrsta de 0-3 luni, dar și pentru 3-6 luni. Este vorba despre o pernă ortopedică, care pînă acum nu era, produse de igienă și scutece”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu.


Campania guvernamentală ”O nouă viață” a fost lansată în data de 1 decembrie 2018.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load