COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Moldexpo au fost amenajate primele 75 de paturi. Cum arată saloanele pentru pacienți (VIDEO)

 La Moldexpo au fost amenajate primele 75 de paturi. Cum arată saloanele pentru pacienți (VIDEO)

Au fost finalizate lucrările de amenajare a primului Centru de triere a pacienților suspecți la COVID-19, de la ,,Moldexpo”. Despre aceasta a scris primarul Ion Ceban pe Facebook.

“Au fost pregătite 75 de paturi separate amplasate în odăi improvizate. A fost adus utilajul necesar medicilor. Centrul fiind amenajat în 3 zile de către specialiștii din domeniul medical împreună cu militarii.Crucea Roșie ne-a ajutat și au donat pentru Centru, seturi de lenjerie pentru 500 de paturi și dezinfectanți. Coordonator la fața locului este doctorul Oleg Crudu, directorul suspendat pentru perioada de criza a spitalului municipal Sfînta Treime, dar și pretorul din sectorul Buiucani. Încăperea a fost dezinfectată, mai urmează să fie dezinfectată încă odată pînă la primirea pacienților. Centrul este dotat cu băi și grupuri sanitare”, se arată în mesajul primarului.

În prezent se lucrează la pregătirea celui de-al doilea pavilion, unde vor fi amenajate pînă la 300 de paturi.


Data deschiderii centrului de carantină pe teritoriul centrului expoziţional „Moldexpo” nu a fost încă stabilită.

Potrivit lui Ceban, pentru achiziționarea echipamentelor de protecție, măștilor, mănușilor și costumelor speciale, din bugetul orașului s-au cheltuit 7,5 mil. lei.

„Dar considerăm că aceste cheltuieli sunt justificate, deoarece este vorba de viața conaţionalilor noștri”, a subliniat primarul capitalei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load