La Gara Chișinău a fost din nou batjocorită istoria (FOTO)

La Gara Chișinău a fost din nou batjocorită istoria (FOTO)

La Gara Chișinău a fost din nou batjocorită istoria.


În special, a fost vandalizat, din punct de vedere istoric, și revopsit în culorile tricolorului locomotiva cu motor cu aburi Эр 785-63, instalată pe teritoriul Gării capitalei. Aceasta locomotivă a fost produsă în anii '50 în orașul Poznan (Polonia). Pînă în anul 1969 locomotiva a lucrat pe ruta, care lega orașul Ungheni de satul Corneşti.


După instalarea acesteia în Gara capitalei, ea a devenit una dintre atracțiile orașului Chișinău, alături de care turiștii, care vizitează capitala Moldovei, le place să fie fotografiați. Vestea tristă despre ce s-a întîmplat cu monumentul-locomotivă a adus-o la cunoştiinţa portalului Noi.md unul dintre cititori, care a trimis o fotografie a locomotivei după "execuție". "Iată aşa locomotivă va fi la Gara centrală, luni vor adăuga culoarea galbenă și va fi „locomotivă-tricolor”.


A fost acoperită cu vopsea steaua roșie, au tăiat panoul cu denumirea și anul de fabricație. Într-un cuvînt locomotivei - simbol al drumului și al Moldovei, urmează să-i fie ,,revopsită,, istoria. Dacă mai înainte, chiar şi dacă locomotiva era cam ponosită, oamenii făceau fotografii ca amintire şi la nunți, acum vor face poze pentru a lua în rîs pe Internet. Totul este împotriva istoriei", a menționat el.


Se pune că pe monumentul-locomotivă  era inscripția – Produs în or. Poznan, la Uzina „Stalin”, 1956. Însă acum nimeni nu va mai vedea această inscripţie de pe locomotiva. Este puțin probabil ca mai mulți copii să vrea să vină și să exploreze acest obiect, care a fost lipsit de aspectul său istoric. Dvs. ce credeți, este oare corect să se procedeze astfel cu monumentele istorice?

 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load