Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Chișinău vor fi deschise mai multe școli noi

22 feb. 2022,, 13:00   Capitala
3160 0

În viitorul apropiat în Chișinău se preconizează deschiderea mai multor școli noi.

Despre aceasta a anunțat șeful Direcției Educație a primăriei mun. Chișinău Andrei Pavaloi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", transmite Noi.md.

"Acum încercăm să deschidem noi școli, în special, școala Nr.6 din sectorul Botanica, gimnaziul Nr. 52 din sectorul Buiucani care, de asemenea, a fost închis. Este planificată reparația capitală a școlii Nr. 86. Aceasta este o școală pentru 800 de copii, dar noi vrem să facem o școală mare pentru 1500 de copii și cu o grădiniță, probabil, astfel încît să fie un complex educațional. Această școală va fi închisă pentru reparație care va dura un an sau doi ani. După deschiderea acestei școli, în baza solicitărilor părinților, probabil că vor fi deschise atît clase cu predare în limba rusă, cît și în limba moldovenească. Și nu va fi o problemă, pentru că va fi o școală mare", a spus Andrei Pavaloi.

"În plus, dacă deschidem gimnaziul Nr. 52, care este puțin mai mare decât școala Nr. 86, atunci acolo totul va fi bine. Dar dacă e să ne gîndim că acum pe strada Vasile Lupu se construiesc multe case noi, atunci nevoia de școli va crește, iar gimnaziul nr. 52 și școala nr. 86 nu vor fi suficiente. Pentru că Liceul Dante Alighieri acum este supra plin, iar liceul Mihai Marinciuc a început să se umple complet. Tot ceea ce este în această zonă, regiunea "Flacăra", este completat. Anul acesta, s-a planificat să fie deschise în școlile cîte trei clase întîi, iar la final au deschis cîte 4-5 clase întîi", a spus șeful Direcției Educație a mun. Chișinău.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?