X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1166

La Chișinău sînt în curs de realizare zeci de proiecte de infrastructură

8 aug. 14:15   Capitala
1396 0

Zeci de proiecte de infrastructură sînt în curs de realizare în toate sectoarele Chișinăului și în suburbii. O atenție deosebită revine reparării străzilor și trotuarelor.

Primăria face apel la cetățeni să dea dovadă de răbdare în legătură cu incomoditățile create pe drumurile din Chișinău. Lucrările se desfășoară de luni pînă sîmbătă, iar unele procese tehnice se desfășoară și pe timp de noapte.

Potrivit Primăriei, proiecte atît de mari precum str. Tigina, str. 31 August și str. Alexandru cel Bun au drept termen de finalizare, prevăzut de contracte, pînă în 2023. Și strada Calea Ieșilor, bd. Cuza Voda, bd. Renașterii, bd. Dacia și altele sînt reparate în etape în conformitate cu procesul tehnologic.

În prezent, multe trotuare din capitală sînt în curs de reparare. Vorbim de trotuarele de pe Bd. Cuza Voda, bd. Dacia, st. Kiev, bd. Mircea cel Bătrîn, str. Calea Ieșilor, str. Korolenko, str. Deleanu, str. Sadoveanu etc.

În viitorul apropiat, va începe repararea trotuarelor de pe bulevardul Renașterii și str. Ceucari și multe alte străzi care nu au fost reparate de ani de zile și sînt în stare proastă.


Toate proiectele sînt realizate după etape lungi de proiectare, aprobare, consultare, discuție, aprobare bugetară, licitație și, în final, lansare a proiectului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав