Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

La Chișinău se desfășoară „Tîrgul de cariere”. Ce oferte propun angajatorii

1 apr. 2023,, 12:15   Capitala
2502 0

Peste 1500 de locuri de muncă pot fi găsite la „Tîrgul de Cariere” care se desfășoară astăzi și mîine la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Cele 30 de companii participante la tîrg oferă locuri de muncă în domeniile finanțe și bănci, IT, limbi străine și altele. Salariile pe care le oferă angajatorii variază de la 6 mii de lei pînă la 2 mii de euro.

La Tîrgul de Cariere, participanții au posibilitatea să discute față în față cu angajatorii și să consulte ofertele de angajare pe care le propun aceștia. Companiile, la rîndul lor, sînt în căutare de specialiști buni în comunicare, consultanți financiari, ingineri, programatori, mecanici, agenți de vînzări, șoferi, lucrători comerciali, bucătari, traducători. Unul dintre organizatorii Tîrgului de Carieră, Maria Petruța, a declarat că în acest an sînt așteptate la Tîrg aproximativ 3000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, scrie radiomoldova.md.

„La această ediție vor participa aproximativ 30 de companii din diverse domenii de activitate, care oferă în jur de 1500 de locuri de muncă. La ediția precedentă au participat aproximativ 3000 de persoane și ne așteptăm să participe și la această ediție tot un număr de acest gen”.

Angajatorii precizează că ar putea oferi o gamă largă de salarii. Astfel, specialiștii cu experiență în domeniul IT ar putea primi circa 2000 de euro lunar, operatorii de telefonie mobilă, care cunosc limba franceză - 9000 de lei, operatorii de sondaje - 12 mii de lei, iar viitorii bucătari ar putea cîștiga 6000 de lei pe lună.


„Sînt joburi pentru persoanele cu experiență, chiar și fără experiență. Cel mai mare salariu este vînzări sau în IT, în vînzări. Poate să ajungă de la 1.000 euro pentru primele perioade de probă, pînă la 2000 jumătate, trei. Totul depinde de vînzări”. „Avem nevoie de bucătari și casieri. Suma - de la cinci mii și jumătate din sus. La un an și la doi ani se ridică salariile”. „Important este să cunoașteți limbi străine. Căutăm acum mai mult franceză, nivel avansat de excel, pentru că avem nevoie de calcule. Avem nevoie și de contabilitate. Un junior ar putea începe cu 9000-10.000 lei. Salariile de aici deja cresc”. ”Un vorbitor de franceză, care ar fi gata să vină la noi în companie și să vorbească la telefon cu potențialii noștri clienți din Franța, ar avea un job plătit”.

Vizitatorii Tîrgului au spus că salariile propuse sînt cam mici. În timp ce unii dintre ei ar fi gata să muncească pentru un salariu de 10 mii de lei, alții speră să găsească un loc de muncă, pentru care ar fi remunerați cu 25 de mii de lei.

„Sînt mai multe ce ține de logistică, depozitare. Ofertele sînt bune”. *„De vreo 6 ani vin la tîrgul de carieră, am dat CV-ul, am așteptat un an de zile, dar în timpul ăsta am muncit. La tîrgul de carieră, nu sînt domeniile care m-ar interesa”. *„Am cinci copii, necesită multe finanțe. Aș începe de la un salariu 20-25 mii lei”;

Precizăm că Tîrgul de Cariere se va desfășura și mîine la Palatul Național „Nicolae Sulac”, de la ora 10:00 pînă la ora 17:00.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?