COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Chișinău ar putea apărea un nou parc "Sankt Petersburg”

La Chișinău ar putea apărea un nou parc "Sankt Petersburg”

La Chișinău se preconizează proiectarea parcului "Sankt Petersburg" cu participarea specialiștilor din capitala de Nord a Federației Ruse.

Potrivit presei ruse, despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederilor pe care o delegație din Sankt-Petersburg le-a desfășurat în cadrul vizitei în capitala Moldovei săptămîna trecută, în perioada 12-14 februarie.

Vizita a fost organizată conform înțelegerilor din cadrul întrevederii guvernatorului din Sankt-Petersburg, Alexandru Beglov, cu primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, la Smolnîi, pe 28 ianuarie. Negocierile au vizat desfășurarea lucrărilor de proiectare a parcului "Sankt Petersburg" în Chișinău și renovarea Planului general al capitalei moldovenești.


După cum se menționează, în prima zi a vizitei, pe 12 februarie, reprezentanții delegației de la Sankt Petersburg s-au întîlnit cu Ion Ceban la Primăria Chișinău. Pe 13 februarie a avut loc discuția cu viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda, arhitectul-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șeful Direcției rețele electrice de transport, Dorin Negrin, precum și cu secretarul-șef al primarului de Chișinău, Tudor Gîrbu.

Specialiștii din Sankt Petersburg au efectuat o inspecție la întreprinderile care sînt responsabile de amenajarea orașului și au împărtășit din experiența de lucru pentru rezolvarea problemelor.

În ultima, pe 14 februarie, delegația din Sankt Petersburg a dedicat-o inspecției la stația de epurare din Chișinău. Vicepreședintele Comitetului de amenajare a teritoriului din Sankt Petersburg, Larisa Kanunnikova, a ținut un discurs privind amenajarea capitalei de Nord.

De asemenea, au fost organizate întrevederi cu conducerea Institutului Municipal de Proiectări din Chișinău și cu angajații Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load