La Chișinău a fost lansat Forumul Municipal al Cadrelor Didactice

22 aug. 2022,, 18:15   Capitala
1769 0

Peste 6000 de cadre didactice și de conducere participă în perioada 22-25 august la Forumul Municipal al Cadrelor Didactice, organizat în ajunul noului an şcolar de către Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.

După cum a menționat primarul general al capitalei, Ion Ceban, evenimentul este unul de consolidare a sistemului educațional municipal, în cadrul căruia personalul didactic/ managerial, reprezentanți ai APL și ai altor factori interesați convin asupra principalelor obiective de adaptare a educației la noile provocări și deziderate educaționale, avînd în vizor starea de bine/ beneficiul și interesul superior al elevului.

Astfel, pe parcursul a 4 zile, cadrele didactice vor participa la circa 50 de ateliere specializate pe diverse domenii de interese pentru comunitatea pedagogică și civilă.

La fel, se organizează 3 sesiuni de formare cu participarea experților internaționali, în contextul genericului Forumului, cu expuneri pe grupuri-țintă: managementul nonformal, managementul curricular, managementul instituțional.

Lucrările Forumului se vor încheia cu şedința plenară în cadrul căreia se vor pune în dezbateri analiza activității, identificarea problemelor sistemului educațional, cît și recomandări vizavi de soluționarea/ diminuarea problemelor și a riscurilor asumate, în contextul dezvoltării competenţelor secolului XXI.


“Capitalul intelectual al cetățenilor este baza dezvoltării tuturor domeniilor de activitate în secolul în care trăim. Progresul politic, social și economic din acest mileniu va depinde de potențialul intelectual al generațiilor noastre. De aceea este foarte important ca în sistemul de învățămînt din municipiul Chișinău să fie făcute schimbările necesare, pentru a putea îndeplini această misiune, și anume, pregătirea elevilor pentru lumea din afara sălilor de clasă”, a subliniat edilul pe pagina sa dintr-o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?