TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

La cea mai mare grădiniță din Moldova va fi reconstruită infrastructura și efectuată izolarea termică a clădirilor

857 de copiii de la Grădinița Nr. 225 „Spicușor” din sectorul Ciocana, vor avea condiții mai bune pentru joacă și recreere.

Astfel, potrivit primarului general de Chișinău, Ion Ceban, în această instituție de învățămînt va avea loc reconstruirea și modernizarea infrastructurii și dotarea terenului de joacă, conform standardelor de asigurare a calității educației, relatează Noi.md.

Acest Proiect face parte din Programului de Granturi pentru securitatea umană KUSANONE, inițiat de Guvernul Japoniei, care are ca scop principal de a influența bunăstarea populației. Instituția, împreună cu Direcția de resort au aplicat la proiect în luna martie 2020.

”Astăzi, am avut o discuție și cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, căruia i-am mulțumit pentru cooperare și sprijin din partea țării sale”, a menționat primarul general de Chișinău.

Grădinița Nr. 225 din sectorul Ciocana este cea mai mare instituție preșcolară din țară. Actualmente funcționează 28 grupe de copii cu vârsta de 2-7 ani.


Grădinița este inclusă și în lista instituțiilor care vor fi reabilitate termic în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load