COVID-19 în MOLDOVA

La ce etapă sînt lucrările de construcție a drumului de centură a municipiului Chișinău

La ce etapă sînt lucrările de construcție a drumului de centură a municipiului Chișinău

Lucrările de construcție a drumului de centură a municipiului Chișinău sînt în plină desfășurare. Pînă la moment au fost realizate 15% din lucrări.

Printre lucrările de bază se numără frezarea îmbrăcămintei existente, compactarea stratului drenant din nisip, compactarea fundației din piatra spartă, precum și lucrări de așternere a geotextilului, transmite tv8.md.

„Drumul de ocolire M2 este unul strategic pentru Chișinău. Nu putem admite întîrzieri sau abateri de la calendarul stabilit în contract. Conform contractului, lucrările de reabilitare trebuie să fie încheiate exact peste un an, în septembrie 2021”, a declarat ministrului Sergiu Railean, care a inspectat lucrările.


Reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață, cît și relocarea utilităților existente. Pentru aceste lucrări Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar în valoare totală de 9 917 975. 17 de euro.

Porțiunea de drum cu o lungime de 6.55 km se află la 10 km vest de Chișinău și leagă șodelele Leușeni-Chișinău de Chișinău-Comrat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load