COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

La ce etapă este Strategia anticorupție elaborată de Primăria Chișinău

27 sep. 16:15   Capitala
1085 0

La strategia anticorupție elaborată de Primăria Chișinău se lucrează intens. Potrivit primarului general Ion Ceban, acum se lucrează cu implicarea PNUD Moldova.

„Astfel, PNUD Moldova a contractat un grup de experți din cadrul Centrului de analiză și prevenire a corupție în vederea elaborării Planului local anticorupție pentru APL Chișinău. Dezvoltarea climatului de integritate, a responsabilității, transparenței și rezistenței la riscurile de corupție ale agenților publici din cadrul autorităților administrației publice locale și aleșilor locali este un domeniul strategic pentru Primăria Chișinău.

Pe parcursul săptămînii trecute, experții CAPC, au organizat sesiuni de interviuri pentru direcțiile generale din cadrul Primăriei. Experții își propun ca pînă la sfîrșitul săptămînii curente să prezinte draftul final al planului local anticorupție”, a declarat acesta.

Pînă la sfîrșitul lunii octombrie urmează a fi prezentat draftul proiectul-plan anticorupție.

„Pe parcursul lunii noiembrie ne propunem să avem dezbateri și consultări publice, avizarea de către CNA iar la sfîrșitul anului să-l propunem spre avizare la CMC”, a conchis ediliul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X