COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Karate, acordeon, franceză și visează să lucreze ca diplomat: Ion Ceban, despre copilăria sa

Sport, muzică, limbi străine – aceste lucruri au fost practicate de către primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în anii de școală. Edilul și-a împărtășit amintirile din copilărie și tinerețe în timpul emisiunii Kaffeeklatsch de la muzeul de cafea Coffeemolka.

În anii de școală, Ion Ceban a schimbat mai multe instituții de învățămînt și în fiecare a găsit ceva pe placul lui. La un moment dat, a făcut cunoștință cu pianul și acordeonul.

„Odată ce părinții mei m-au trimis la o școală de muzică. Acolo am fost întrebat ce instrument vreau să cînt – am răspuns că chitara. Dar pe vremea aceea era imposibil, așa că m-au pus la acordeon”, a spus Ceban.

De asemenea, era interesat de limbile străine. Așadar, Ion Ceban a început să studieze limba engleză la cursuri și s-a interesat de franceză în tinerețe, în perioada în care a început să asculte Joe Dassin – a vrut să înțeleagă versurile. În acel moment, a început să cînte și la chitară. Tot în anii săi de școală, a fost implicat activ în sport – fotbal, karate, taekwondo.

Vorbind despre cine dorește să devină în viitor, Ceban a recunoscut că nici nu s-a gîndit la funcția de primar al Capitalei.


„În timpul școlii, mi-a plăcut foarte mult munca diplomatică, am vrut să lucrez la ambasadă. Dar mai tîrziu prioritățile s-au schimbat. Iar fiul meu Vasily, la vîrsta de doi ani, a vrut să devină astronaut, ca mulți băieți. Mai tîrziu a „devenit” un tamer dinozaur, apoi – directorul grădinii zoologice. Desigur, toate aceste intenții se schimbă cu viteza fulgerului”, a vorbit primarul cu zîmbetul pe buze.

Ion Ceban continuă să studieze, dar, prin propria sa admitere, acest lucru este foarte dificil din cauza muncii la primărie și din cauza pandemiei coronavirusului.

„Motivul continuării studiilor a fost, în primul rînd, dorința de a mă dezvolta în continuare. În opinia mea, o persoană ar trebui să învețe toată viața, să țină pasul cu tendințele moderne, să se dezvolte ca persoană”, s spus Ceban.

Actualul primar general al Chișinăului a studiat la Academia de Administrație Publică din Federația Rusă, Școala Națională de Administrare din Franța, la King’s College London și alte instituții de învățămînt superior străine.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load