Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Ion Chicu, despre situația de la Apă-Canal: ”Să sistezi livrarea de apă pe timp de iarnă este o crimă”

27 ian. 17:14   Capitala
2748 0

În condițiile în care municipiul Chișinău ar putea să rămînă fără apă în orice clip, singura autoritate care s-ar putea implica și opri această ”crimă” ar fi Comisia pentru Situații Excepționale.

De această părere este fostul premier, Ion Chicu.

”Eu cred că nu încurcă nici un audit, nici o inspecție. Este o încercare de a distruge această întreprindere, cu un simplu motiv de a compromite autoritățile locale cu scopul ca ei să preia Chișinăul. În general să sistezi livrarea de apă pe timp de iarnă și în asemenea condiții este o crimă. Noi avem de un an și ceva stare de urgență în țară, avem o comisie de situații excepționale care pe de o parte, fără ca să întrebe pe nimeni, ia 11 miliarde de lei din bugetul statului, dar pe de altă parte nu poate soluționa această problemă? Poate interzice de exemplu Premier Energy să sisteze lumina. Dacă ar dori să soluționeze problema, ei s-ar implica, dar vă spun ei au un cu totul alt obiectiv - de a distruge”, a declarat Chicu în cadrul unei emisiuni la Publica TV.

Amintim că joi, 26 ianuarie, S.A. Apă Canal a solictat Guvernului implicare pentru a preveni riscul sistării apei în municipiul Chișinău, după ce distribuitorul Premier Energy a anunțat că mai multe sedii ale societății Apă-Canal Chișinău vor rămâne fără curent electric, din cauza datoriilor la energie.

Ulterior, deputatul PAS, Dan Perciun, anunță că Inspecția Financiară urmează să investigheze situația de la Apă Canal.


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a menționat că noile tarife aprobate la mijlocul lunii ianuarie, acoperă toate cheltuielile operaționale ale operatorului, reieșind din volumul consumului tehnologic și a pierderilor de apă în rețea acceptate în scopuri tarifare, implicit cheltuielile pentru energia electrică consumată reieșind din prețul actualizat la energia electrică

7
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий