COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban: Problema compensațiilor pentru săraci este problema viitorului capitalei noastre

Ion Ceban: Problema compensațiilor pentru săraci este problema viitorului capitalei noastre

Autoritățile locale din Chișinău nu pot influența tarifele la energie, deoarece aceste sînt stabilite de ANRE, însă ele pot și trebuie să ofere o asistență mult mai substanțială familiilor nevoiașe și tinere, deoarece problema acordării unor compensații acestora este o problemă a viitorului capitalei noastre, pentru ca oamenii să nu plece de aici pentru totdeauna.

Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru portalul de știri Noi.md candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din Partidul Socialiștilor, Ion Ceban.

El a menționat că oraşul nu poate influenţa tarifele.


”Aici este un alt truc al oponentului meu. Spre exemplu, în tezele sale, el declară că devenind primar va influenţa tarifele. Dar e imposibil! ANRE influenţează tarifele, nu autorităţile locale. De ce să duci oamenii în eroare? Ori din necunoaştere, ori din dorinţa de a face declaraţii populiste”, a subliniat Ion Ceban.

Potrivit lui, altceva e că edilul orașului poate influenţa prin alte mijloace.

”Dacă avem venituri, trebuie să le repartizăm celor nevoiaşi drept compensaţii. Probabil omul nu ştie ce complicat e să ai o pensie de 1000-1500 lei, iar iarna pentru serviciile comunale trebuie să achiţi 2.500. Şi să mai şi trăieşti din ceva – produse alimentare, medicamente, haine... Nu doar pensionarii, deşi ei se află în situaţia cea mai grea, dar şi familiile tinere. Noi am majorat mult numărul beneficiarilor de compensaţii, am ridicat pragul pînă la 3000 lei venit pentru membru de familie, iar acum de aceste înlesniri beneficiază şi familiile tinere cu copii mici. Noi trebuie să ajutăm aceşti oameni”, a menționat candidatul la funcția de primar general al capitalei din PSRM.

”Căci în caz contrar ce se întîmplă? Ei trăiesc în sărăcie, apoi decid să-şi facă valiza şi să plece pentru totdeauna. Aşa că problema compensaţiilor nu este despre bani, ci despre viitorul capitalei. Și aici eu categoric nu-s de acord cu oponentul meu și, mai mult – îl condamn. Nu poţi face declaraţii de acest fel, nu poţi face ceva dacă stai doar în birou. Trebuie să mergi la oameni, să vorbeşti cu ei, să le cunoşti nevoile”, a declarat Ion Ceban.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load