COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban, cu ocazia Zilei internaționale a copilului: Copii vom rămîne mereu

Ion Ceban, cu ocazia Zilei internaționale a copilului: Copii vom rămîne mereu

Copii vom rămîne mereu. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, cu ocazia Zilei Internaționale a copilului.

Edilul capitalei afirmă că astăzi toţii ne aducem aminte de copilărie, mai ales cînd ajungem în data de 1 iunie, deoarece este un sentiment curat, firesc şi sincer.

Într-o postare postare pe pagina sa de Facebook, primarul a plasat o fotografie din copilărie, în care ține în brațe un urs de jucărie.


„Cu această ocazie felicit toţi micuții. Zîmbiţi, alergaţi, jucaţi-vă şi savuraţi din această frumoasă perioadă a vieţii, atunci cînd grijile voastre sînt în grija părinţilor. Să aveţi parte de o copilărie fericită şi împlinită şi să ne fiţi sănătoşi. Copiii sînt viitorul oricărei naţiuni, iar viitorul nostru depinde de cît de mult vom investi în noua generație, pentru a le oferi tot ce este mai bun, aici, acasă. La mulţi ani, dragi copii!”, a conchis edilul.

Ziua Copilului e sărbătorită de numeroase țări din întreaga lume. În Romînia este, legal, zi liberă din 2017. Totodată, o sărbătorim pe 1 iunie, ca alte cîteva țări din regiune.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925. Atunci, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Totuși, merită reținut că în Turcia Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

Însă din august ’25 a început să fie adoptată de mai multe țări. Mai mult, în 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea ca fiecare țară să dispună de o astfel de zi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load