COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban: Contăm pe ajutorul oamenilor de bună credință

Ion Ceban: Contăm pe ajutorul oamenilor de bună credință

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că a fost contactat de mai mulți oameni de bună credință, care vor să se implice în acțiunile de prevenire a răspîndirii infecției cu coronavirus în capitală.

Edilul capitalei a informat că de luni, primăria va dispune de 200 de mii de buclete informative și 40 de mii de afișe și postere, acestea urmînd a fi tipărite din bugetul municipal. Totodată, în oraș vor fi amplasate banere cu materiale informative ale Organizației Mondiale a Sănătății, iar în transportul public vor fi difuzate în continuare spoturi audio și video cu recomandări și sfaturi pentru prevenirea infectării cu Coronavirus de tip nou.

„Vin cu un apel către toată lumea, cei care vor să ne ajute la repartizarea, dar și afișarea materialului informativ în market-uri, magazine, locuri publice, sau pot contribui într-un fel sau altul la stoparea răspîndirii infecției, să contactați viceprimarii de ramură, Inga Ionesii și Angela Cutasevici, care vă vor răspunde la toate întrebările”, a menționat Ion Ceban.


Acesta a mai subliniat că sînt și mulți voluntari care vor să se implice în această situație de criză, de exemplu pot asigura asistența socială la domiciliu, ca persoanele să nu iasă din casă după cumpărături sau alte utilități.

„Contăm pe o astfel de mobilizare din partea voluntarilor”, a spus primarul general.

Totodată, mai mulți agenți economici pot să-și aducă aportul prin donare de finanțe și alimente pentru spitale, dar și cetățenii simpli.

„Sînt plăcut surprins de cîtă lume bună vrea să ne ajute în lupta cu COVID-19. Mulțumesc tuturor pentru implicare”, a conchis șeful capitalei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load