COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban: Chișinău va avea un PUG

Ion Ceban: Chișinău va avea un PUG

Planul de acţiuni privind elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Chișinău a fost votat în Consiliul Municipal Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, în cadrul ședinței, unii consilieri au făcut polemici politice și au încercat să blocheze proiectul atît de necesar pentru capitală.

Ultimul PUG al orașului a fost elaborat în anul 2007 și nu mai corespunde realității, iar regulamentul în 2008 prevedea reglementări zonale. După ani al rînd au fost elaborate schimbări cu privire la destinația anumitor terenuri, prin efectuarea de PUZ-urile sau alte documente permisive.

„Vreau să subliniez, serviciile pentru elaborarea documentului sînt oferite gratis ca suport de sponsorizare de către 2 companii din două țări, Rusia și Romînia. Astăzi, la CMC am auzit foarte multe dezbateri politice. Am promis locuitorilor că vom avea un Plan Urbanistic General.


Eu înțeleg că există frustrări foarte mari a celor care au vîndut orașul pe parcele. Au intervenit în centrul istoric. Nu am făcut nicio înțelegere pe sub masă. Data trecută s-a cerut avizul CNA-ului și SIS-ului. Poftim, este avizul acestor două instituții. Noi facem totul transparent”, a declarat Ion Ceban.

Costul real de elaborate a PUG-ului ar fi de 17-20 de milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu-i are în prezent.
Decizia luată va consolida și capacitatea instituției municipale Chișinău Proiect, deoarece se va lucra în comun cu experții celor două țări.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load