COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Ceban a inspectat șantierele de construcție din strada Albișoara

Ion Ceban a inspectat șantierele de construcție din strada Albișoara

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat vineri șantierul de reabilitare a primului tronson al străzii Albișoara, în perimetrul bd. Iu. Gagarin – str. Ismail, care va fi redeschis circulației în aproximativ o săptămînă, precum și lucrările de curățare a albiei rîului Bîc din adiacentul străzii.

Prezent la fața locului, edilul a primit asigurări din partea specialiștilor că componenta asfaltului aplicat pe strada Albișoara este unul de calitate înaltă și corespunde tuturor normativelor în vigoare.

„Pe unele porțiuni, unde responsabilii consideră necesar, este verificată capacitatea portantă a carosabilului cu ajutorul testelor de laborator. Acesta proceduri sînt desfășurate pentru a vedea indicatorii de rezistență a structurii rutiere, exprimați prin capacitatea de a prelua deformațiile elastice şi de a le aduce sub valorile admisibile proiectate”, a declarat primarul general.


Valoarea totală a proiectului de reabilitare a străzii Albișoara, inclusiv schimbarea utilităților este de circa 120 de milioane de lei, surse financiare alocate din bugetul de stat, bugetul municipal, S.A. „Apă – Canal Chișinău” și S.A. „Termoelectrica”.

De asemenea, Ion Ceban a inspectat și lucrările de curățarea a albiei rîului Bîc, în perimetrul str. Feredeului – str. Mihai Viteazul, care se află în stadiul final de executare. Pînă în prezent, din bazinul rîului, au evacuate peste 35 de mii de tone de nămol, copaci doborîți, crengi, cauciucuri și alte deșeuri.

„Consider foarte important de interveni anual prin lucrări de întreținere, astfel vom evita înnămolirea albiei rîului Bîc și acumulările de apă pe perioada ploilor torențiale, în zona podului din str. Albișoara”, a conchis edilul-șef al capitalei.

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru curățare a albiei rîului Bîc este stabilit pentru data de 10 septembrie, curent, iar costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load