Instituțiile municipale de învățămînt, pregătite pentru începerea semestrului doi de studii

11 ian. 2021,, 10:31   Capitala
4010 0

Situația de sănătate înregistrată în instituțiile municipale de învățămînt permite ca școlile și grădinițele din municipiul Chișinău să își primească elevii în clasele de studiu.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că situația pandemică din instituțiile municipale de învățămînt permite ca școlile și grădinițele municipale să își primească elevii în clasele de studiu. „Doar 58 de elevi înregistrați în instituțiile municipale de învățămînt sînt internați în spital, alți 260 de elevi se află în autoizolare. Din totalul numărului de cadre didactice din municipiul Chișinău doar opt se află în indisponibilitate de a începe semestrul doi al anului școlar, fiind în autoizolare. Toate școlile sînt pregătite pentru începerea semestrului doi de studii”, a declarat Cutasevici, transmite Moldpres.

În același timp, oficialul a declarat că în grădinițele din municipiul Chișinău s-au înregistrat doar patru copii internați în spital cu diagnosticul coronavirus. ”Din numărul total de copii de vîrstă preșcolară doar 221 de copii se află în autoizolare”, a declarat Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, 31 de educatori din instituțiile preșcolare de învățămînt se află în autoizolare, restul efectivului de cadre didactice este gata să primească copii la grădiniță. „Nici o instituție de învățămînt preșcolar nu este închisă”, a specificat oficialul.

Potrivit statisticii municipalității Chișinău, în cele 148 de instituții municipale de învățămînt sînt înregistrați 92 863 de elevi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?