Instituțiile de învățămînt din capitală care au datorii vor primi alocaţii

Instituțiile de învățămînt din capitală care au datorii vor primi alocaţii

Peste 100 de școli și grădinițe din Chișinău vor primi alocații din bugetul municipal, în sumă totală de peste 14 milioane de lei, pentru achitarea datoriilor și plăților curente de întreținere, dar și pentru alte cheltuieli.


O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar Ruslan Codreanu, transmite IPN.


Pentru achitarea datoriilor și plăților curente pentru energia termică, gaze, apă și canalizare, pentru perioada mai-august a anului curent, vor fi alocați 8.522,7 mii lei instituțiilor de învățămînt cu un număr mic de elevi (instituții cu sold negativ). 


Banii vor fi alocați din contul mijloacelor financiare centralizate prevăzute pentru procesul educațional (5550,5 mii lei) și din contul mijloacelor financiare centralizate prevăzute pentru liceele și clasele cu profil (2.922,7 mii lei).


Din contul mijloacelor prevăzute pentru suplimentarea unor articole de cheltuieli ale instituțiilor cu regim special și alte cheltuieli, peste 60 de grădinițe vor primi 5.299,3 mii lei. Iar două gimnazii vor primi 245 de mii de lei.


Direcția generală finanțe de la Primăria Chișinău va opera modificările de rigoare în bugetul municipal pentru anul 2018 pentru executarea dispoziției.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load