X 
Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 904

Inspecție în sectorul Botanica al capitalei: Ce lucrări au fost realizate

2 iul. 15:30   Capitala
1970

Actualmente în sectorul Botanica al capitalei sînt în derulare mai multe proiecte de infrastructură. Astăzi, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, responsabilii din cadrul preturii, Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Î.M. „EXDRUPO”, „Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, au mers în teren pentru a verifica mersul lucrărilor pe şantiere.

Astfel, pe strada Sarmizegetusa, în perimetrul bd. Cuza Vodă – Decebal, în proces de reabilitare sînt trotuarele. La trecerile pietonale și în staţiile de aşteptare a transportului public este aplicat pavaj tactil. În paralel, sînt amenajate locuri de parcare în zonele de unde au fost evacuate zeci de gherete de pe trotuar. Amenajate vor fi şi căile de acces în curţi. La final va fi asfaltată și partea carosabilă a str. Sarmizegetusa.

Pe ultima suta de metri sînt lucrările de reparaţie a trotuarului din str. Burebista, partea pară, pe bd. Dacia se lucrează în zona staţiilor de aşteptare a transportului public, pentru a preveni degradările suprafeţei de carosabil, care pun în dificultate circulaţia transportului de mare capacitate.

În paralel, s-au reparat receptoarele pluviale și fîntînile de vizitare, inclusiv cu ridicarea acestora la cota drumului. După finalizarea acestor lucrări, urmează lucrări de aplicare a tratamentului bituminos pe toată lungimea drumului.

În proces de reparaţie sînt şi trotuarele din bd. Cuza Vodă, în perimetrul bd. Dacia – str. Sarmizegetusa. Sînt amenajate şi circa 40 de locuri de parcare, inclusiv 3 pentru persoane cu necesităţi speciale.


La intersecţii şi la trecerile de pietoni este aplicat pavaj tactil, pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se orienteze mai uşor.

În Piaţa Decebal se lucrează la construcţia pereţilor de sprijin şi nivelarea ciornoziomului în alveolele unde urmează a fi plantaţi arbori şi arbuşti decorativi.

Zona va fi irigată. Proiectul este unul multianul. În următoarea etapă preconizăm să reabilităm spaţiul verde din spatele monumentului lui S. Lazo.

În Parcul „Valea Trandafirilor” se efectuează mai multe lucrări de reabilitate și amenajare.

Este reabilitată scara de acces în parc, din str. Trandafirilor.

Este vopsit peretele de sprijin, care la fel a fost reabilitat.

La intrarea în parc din str. Melestiu se amenajează izvorul, se betonează peretele de suport pentru captarea apelor pluviale.

sînt amenajate terenurile de badminton și instalate mesele de tenis.

Circa 25 locuri de parcare sînt amenajate şi pe str. Liuba Dumitriu 20.

Anterior, cetăţenii îşi parcau maşinile pe spaţiul verde.

10 locuri de parcare sînt create şi pe şos. Munceşti 54. Tot acolo este amenajată o zonă de recreere cu mobilier urban, pentru locuitorii din preajmă.

În scuarul recent reabilitat din str. N. Titulescu, pe locul unde a fost anterior havuzul, este amenajată o zonă de odihnă.

În scuarul din str. Valea Crucii, recent amenajat de la zero, este instalat un teren de joacă pentru copii.

Au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei verzi de la intersecția bd. Cuza Vodă și Dacia( UTM).

Au fost amenajate 60 de locuri de parcare în str. Melestiu.

Au fost finalizate lucrările de amenajare a circa de 20 locuri de parcare la intrarea în Parcul de distracții din str. Trandafirilor.

În scurt timp vor începe lucrările:

Pe şos. Munceşti 404, unde va fi amenajat un mini-scuar.

Pe str. Belgrad 19/1, 19/4 vor fi amenajate trotuarele, aleile pietonale şi instalat mobilier urban.

Va fi amenajat spaţiul din interiorul curţii din str. C. Brîncuşi 123.

Urmează reparația trecerii pietonale de la intersecția bd. Dacia cu bd. Traian.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав