TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Începe licitația pentru modernizarea drumului de centură al municipiului Chișinău

În acest an, vor fi lansate licitațiile pentru construcția drumului de centură a municipiului Chișinău. Ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că este vorba despre construcția a două sectoare din drumul de ocolire a Capitalei.

Este vorba despre M2 tronsonul cuprins între km 86 și 94. Costul estimativ al lucrărilor este de 615 milioane de lei. Al doilea tronson ce urmează a fi modernizat în 2020 este cuprins între km 96-105, costul estimativ fiind de 410 milioane de lei.

”În total este mai mult de 1 miliard de lei. Vorbim despre porțiunea de drum de beton care acum are două benzi de circulație, ce urmează să fie lărgit la patru benzi și construcția intersecțiilor denivelate”, a explicat ministrul.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat anterior că lucrările de construcție a drumului de centură în jurul Chișinăului vor începe în lunile mai-iunie. Șeful statului a mai declarat că fiecare localitate din Moldova va fi inclusă în programul național de reabilitare a drumurilor, indiferent de apartenența politică a primarilor.

Minimul cît va primi cea mai mică primărie pentru renovarea drumurilor va fi de un milion de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load