Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Începe capturarea animalelor fără stăpân în trei sectoare ale capitalei

27 iul. 2021,, 21:10   Capitala
2523 0

Licitațiile repetate pentru selectarea operatorului care va captura și steriliza cîini fără stăpîn din sectoarele Botanica, Centru și Buiucani ale capitalei au fost cîștigate de o singură clinică veterinară.

Procesul de capturare va începe de mîine, 28 iulie. Pînă la sfîrșitul anului curent, operatorul economic va captura și steriliza circa 800 de maidanezi, transmite IPN.

Karl Luganov, specialist principal în cadrul Secției de control și protecția animalelor a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), a precizat că animalele fără stăpîn vor fi capturate în baza sesizărilor locuitorilor din aceste trei sectoare. „Dacă cineva are în curte cîini și dorește ca ei să fie capturați și sterilizați, persoana respectivă va trebui să îndeplinească o anchetă. Ulterior, noi emitem ordin de capturare și animalele respective sînt preluate de o mașină. După ce vor fi capturați, cîinii fără stăpîn vor fi sterilizați, vaccinați împotriva rabiei, microcipați și eliberați înapoi în mediul de unde au venit”, a specificat responsabilul de la DGLCA.

Dacă for fi cîini agresivi, care atacă oamenii, aceștia vor fi capturați de Regia „Autosalubritate” și vor fi plasați în carantină la necropola din Chișinău, pentru o perioadă, după care vor fi propuși spre adopție.

La licitațiile pentru sectoarele Rîșcani și Ciocana, acum două luni a fost desemnată cîștigătoare o altă clinică veterinară, care va trebui să sterilizeze pînă la sfîrșitul anului curent 450 de cîini vagabonzi.

Proiectul de decizie cu privire la implementarea proiectului-pilot privind capturarea, transportarea, evidența, sterilizarea, vaccinarea și ciparea cîinilor fără stăpîn a fost votat la şedinţa Consiliului municipal Chișinău din 31 martie. DGLCA e obligată să asigure implementarea proiectului cu organizarea procedurilor de achiziţii publice în vederea selectării operatorilor economici care vor presta servicii de capturare, sterilizare, vaccinare antirabică, cipare şi reîntoarcere în stradă a cîinilor fără stăpîn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав