Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

Incendiu la Buiucani: Cum vor fi despăgubiți proprietarii apartamentelor distruse de flăcări?

25 oct. 2021,, 10:44   Capitala
2011 0

Proprietarii apartamentelor din bloc de locuit de pe strada Pelivan nr.17/3 din municipiul Chișinău care au avut de suferit din cauza incendiului devastator de sîmbătă vor fi despăgubiți.

Anunțul a fost făcute de primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

”Fiecare familie din cele 20 va primi suma investită la procurarea apartamentului. Din cîte am fost informat cel mai mare apartament procurat are 25 metri pătrați și costă 19 mii de euro, suplimentar la această sumă vom aloca 50 mii de lei pentru procurarea mobilei. Fiecare familie va fi ajutată cu sume bănești. Sincer am văzut o familie care a investi acolo și abia a făcut reparație luînd un credit de 30 mii de euro”, a declarat edilul.

Totodată acesta a menționat că banii vor fi luați din fondul de rezervă al mun. Chișinău, iar dacă nu vor fi suficienți bani atunci se va ajunge în Consiliul Municipal Chișinău pentru a vota un proiect de decizie în susținerea sinistraților.

”S-a făcut curat, urmează să fie evacuat etajul 6 și va fi restabilit acoperișul. Cu regret mansarda în asemenea formulă nu mai poate fi restabilită. Specialiștii spun că există un risc sporit. Totodată, vom deschide un cont bancar pentru cei care vor să contribuie în acest sens. Știu că sînt și alții care vor să ajute în acest caz, mă bucur că putem fi solidari în această privință. Vin cu un apel public către toți agenții imobiliari să ofere ajutor”, spune Ceban.


Potrivit edilului, în prezent oamenii care au necesitate sînt cazați, restul casei este conectată la toate rețelele.

”Am avut o problemă legată de rețeaua. Unii oameni trebuie să răspundă penal pentru gravele încălcări în timpul construcției. Din cîte am înțeles este vorba de același constructor ca și în cazul mansardei din strada Independenței care a luat foc.

Reamintim că sîmbătă, pe strada Pelivan 17/3 din sectorul Buiucani al capitalei a izbucnit un incendiu violent. În urma deflagrației au avut de suferit 20 de apartamente de la mansarda blocului. Angajații IGSU au înaintat trei versiuni care puteau sta la baza izbucnirii focului.

Prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. O altă versiune precăutată de specialiști este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar o a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.

Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști după finalizarea cercetării.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X