Preşedintele stiri: 3022

Încălcări cu iz de demisie la Primărie. Ceban a cerut explicații de la un șef de direcție

12 oct. 11:41   Capitala
2161 0

Miroase a demisii la Primăria Chișinău. Primarul general Ion Ceban se arată revoltat de activitatea șefului Direcției Construcții capitale și pretorul Sectorului Centru, care ar fi făcut unele mișmașuri în cadrul unor licitații.

Edilul Ion Ceban spune că joi a primit o scrisoare de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor unde solicită implicarea în două cazuri.

„ANSC a depistat anumite abateri din parte acestor două entități în alegerea cîștigătorului în urma licitațiilor. La Direcția Construcții Capitale este ca în perioada contestațiilor și ne expirînd termenul legal pentru încheierea contractului, DCC semnează contractul cu ofertantul cel mai scump, chiar dacă au existat alți 7 solicitanți. Mai mult, au început executarea contractului ceea ce contravine legii 131, cu privire la achiziții.

La Pretura Centru, Pretura de 3 ori declara cîștigător tot pe același ofertant, după ce de două ori ANSC trimite la reexaminare stabilind oferta neconformă. Ce fel de grup de lucru examinează că se întîmplă astfel de situații? Daca nu sînt de acord membrii grupului, atunci să conteste în instanță decizia ANSC-ului, dar sa nu pună sub lovitura integritatea primăriei”, a declarat Ceban.

Primarul spune că nu trebuie Primăria să răspundă sau el personal să primească așa scrisori unde se anunță de grave încălcări după părerea mea.


„Cum sînt alese aceste grupuri de lucru, care pune la îndoială activitatea întregii entități? Înseamnă că este prost administrată situația de către șeful direcției, de către pretorul sectorului centru în aceste două cazuri! Explicații în scris”, a declarat Ceban.

Primarul a cerut juriștilor cum putem evita aceste situații și cum poate fi penalizați disciplinar așa acțiuni.

„În așa fel ca să fie de învățătură pentru toate structurile și toți șefii primăriei. Vom da afară pe toți. Cînd veniți și vă bociți că unii sau alți antreprenori nu fac cum trebuie și noi cerem calitate, este probabil iată așa alegerea în urma licitațiilor pe care le organizați. În aceste cazuri să fie luate măsurile cît de urgent”, a conchis edilul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X