TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Încă un spital din capitală își închide ușile pentru bolnavii COVID-19

De astăzi blocul vechi de al maternității ”Gheorghe Palade” din capitală își va închide ușile pentru bolnavii COVID-19.

”Dacă se menține această situație în continuare, săptămîna viitoare cîteva secții din mai multe spitale urmează să se închidă”, a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor primăriei din capitală.

Totodată edilul a menționat că tot de astăzi își sistează activitatea și secțiile COVID din Spitalul Clinic Municipal De Copii "Valentin Ignatenco".

”Toate aceste unități eliberate vor fi transformate în secții pentru reabilitarea post COVID. Totodată ceea ce este foarte important pentru spitalele în caz de agravare aceste paturi pot fi reactivate în doar 24-48 de ore atît pe profilula adulți, cît și pe profilul copii. Ne dormi ca spitalele să revină la profilurile de pînă la pandemie”, a declarat Ceban.

Potrivit primarului oamenii trebuie să rămînă în continuare prudenți. Acesta a reiterat faptul că Centrul COVID de la Moldexpo rămîne în continuare cel mai mare spital din republică care urmează să iasă ultimul din circuitul COVID.


De menționat că în viitorul apropiat la Spitalul Clinic Municipal Sfînta Treime din Chișinău va fi deschisă o secție de reanimare cu 13 paturi. Pentru deschiderea acestei secții din bugetul municipal au fost cheltuiți circa 6 milioane de lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load