COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 324(+92)   TRATAȚI 249 312     DECESE 6178(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1206
Coronavirus stiri: 7205
Preşedintele stiri: 2784

Încă un spital din capitală își închide ușile pentru bolnavii COVID-19

19 apr. 08:51   Capitala
1783 1

De astăzi blocul vechi de al maternității ”Gheorghe Palade” din capitală își va închide ușile pentru bolnavii COVID-19.

”Dacă se menține această situație în continuare, săptămîna viitoare cîteva secții din mai multe spitale urmează să se închidă”, a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor primăriei din capitală.

Totodată edilul a menționat că tot de astăzi își sistează activitatea și secțiile COVID din Spitalul Clinic Municipal De Copii "Valentin Ignatenco".

”Toate aceste unități eliberate vor fi transformate în secții pentru reabilitarea post COVID. Totodată ceea ce este foarte important pentru spitalele în caz de agravare aceste paturi pot fi reactivate în doar 24-48 de ore atît pe profilula adulți, cît și pe profilul copii. Ne dormi ca spitalele să revină la profilurile de pînă la pandemie”, a declarat Ceban.

Potrivit primarului oamenii trebuie să rămînă în continuare prudenți. Acesta a reiterat faptul că Centrul COVID de la Moldexpo rămîne în continuare cel mai mare spital din republică care urmează să iasă ultimul din circuitul COVID.


De menționat că în viitorul apropiat la Spitalul Clinic Municipal Sfînta Treime din Chișinău va fi deschisă o secție de reanimare cu 13 paturi. Pentru deschiderea acestei secții din bugetul municipal au fost cheltuiți circa 6 milioane de lei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?