COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Încă un scuar va fi amenajat în sectorul Rîșcani al capitalei

24 aug. 13:53   Capitala
1904 0

Lucrările de amenajare a unui scuar din sectorul Rîșcani al capitalei, str. Circului 16 au demarat. Potrivit primarului general Ion Ceban, scuarul va fi amenajat peste „scheletul” din beton existent, construit anterior ilegal, despre care s-a vorbit foarte mult.

„Terenul a fost de curînd întors de municipalitate, locuitorilor. În apropiere se află biserica Sf. Constantin și Elena. Proiectul privind amenajarea scuarului Colina Circului face parte din inițiativele înaintate în cadrul Programului privind Bugetul Civil Chișinău, ediția 2021. Acesta a fost propus și înaintat de către un grup de inițiativă din capitală, iar responsabilitatea municipalității ține de finanțare și asigurarea implementării.

Proiectul prevede amenajarea unei bănci continue sub forma unui pavilion cu vegetație pe interior, instalarea coșurilor de gunoi și amenajarea unei căi de acces cu parcare pentru biciclete”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că obiectivul de bază este axat pe creșterea rețelei de spații verzi, amenajarea unui loc pentru recreere și socializare.

„Lucrările din cadrul proiectului au fost demarate la data de 18 august. În prezent, antreprenorul care execută lucrările sub monitorizarea Preturii de sector, se află la etapa de pregătire a fundației, fiind executate deja lucrările de excavare a pămîntului. Autorii proiectului, cu susținerea municipalității, planifică înverzirea spațiului prin plantarea copacilor în preajma scuarului. Aceste acțiuni vor fi posibile la finalul proiectului.


Vă reamintesc că în acest an 8 proiecte au întrunit condițiile prevăzute în cadrul Programului privind Bugetarea Participativă.

Ne bucură foarte mult implicarea locuitorilor capitalei în procesul decizional, observăm că oamenii sînt activi și își doresc să contribuie la dezvoltarea orașului.

Chiar dacă sînt niște proiecte mai mici, acestea prevăd amenajarea și reabilitarea spațiilor publice, precum scuaruri, spații verzi, terenuri sportive, promovarea educației non – formale fiind o altă prioritate a Programului BC.

Astfel, oamenii vor avea posibilitatea să-și petreacă timpul liber în locuri sigure și bine amenajate, într-un mod conștient și interactiv”, punctează primarul.

Ceban a precizat că oamenii au venit cu inițiative, iar mai departe rămîne de responsabilitatea noastră să țină cont de ele și să le realizeze.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽