TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Încă două spitale din capitală vor asigura tratament post-COVID-19

Încă două spitale din Chişinău vor asigura tratament post-COVID-19. Este vorba despre Spitalul de Ftiziopneumologie şi spitalul "Gheorghe Paladi". Medicii spun că peste jumătate dintre cei care au avut forme grave de COVID au nevoie de recuperare.

Dacă numărul de îmbolnăviri va creşte, instituţiile medicale vor fi din nou reprofilate şi secţiile COVID vor fi reactivate. La Spitalul Clinic Municipal "Gheorghe Paladi" vor fi reprofilate două secţii cu 110 paturi. O parte din ele sînt ocupate acum de bolnavi de COVID-19.

"Secţiile în cauză pot fi într-un timp restrîns pregătite pentru a interna pacienţii post-COVID. Procedurile de dezinfectare, prelucrare şi pregătire pentru pacienţii post-COVID va dura cîteva zile.", a spus vicedirectorul medical Spitalul Clinic Municipal "Gheorghe Paladi", Ion Arteni

La Spitalul "Gheorghe Paladi", 200 de paturi rămîn în secţiile COVID, iar 110 vor fi pentru recuperare.

"Noi vrem să cuprindem toate riscurile care pot demara în urma infectării cu COVID, cît şi să asigurăm continuitatea tratamentului cu prevenirea tuturor acestor riscuri pe viitor.", a spus directorul Spitalului Clinic Municipal "Gheorghe Paladi", Iurie Carasciuc.

Cei care au nevoie de recuperare pot merge acum la Spitalul Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” sau la "Sfînta Treime". Spitalul de Ftiziopneumologie şi "Gheorghe Paladi" se adaugă listei deoarece numărul de bolnavi de COVID-19 a scăzut.

"Am sistat activitatea acestori blocuri COVID anume în intenţia de a reveni la activitatea pe profilul de pînă la epidemie şi pentru a dezvolta servicii de recuperare şi de tratament post-COVID. În caz de forţă majoră, dacă vom avea o creştere a infectărilor cu COVID din nou, aceste spitale vor fi activate din nou.", a comunicat şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Boris Gîlcă.

În Chişinău sînt 6 spitale municipale unde sînt trataţi cei bolnavi de COVID-19. Două dintre spitale sînt pentru copii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load