În ultimii 5 ani, Chișinăul a fost deposedat de peste 30 loturi de teren – investigație

În ultimii 5 ani, Chișinăul a fost deposedat de peste 30 loturi de teren – investigație

În ultimii 5 ani, printr-o schemă în care au fost implicați avocați, executori judecătorești, judecători, oameni de afaceri, dar și diverși funcționari, municipiul Chișinău a fost deposedat de peste 30 de loturi de teren, cu o suprafață totală de aproximativ 5,5 hectare și o valoare de piață de peste 100 de milioane de lei, se arată într-o investigație a Ziarului de Gardă.

Reporterii de investigație au constatat că o parte dintre terenuri au ajuns în proprietatea unor benzinării, iar altele, în portofoliul unor companii de construcții și al unor firme off-shore din Marea Britanie sau insulele Marshall din inima Oceanului Pacific.

Unele loturi de teren se vînd acum cu sute de mii de euro, deși au fost adjudecate cu prețuri de peste 20 de ori mai mici.

Schema simplistă, dar eficientă a sărăcit bugetul capitalei cu peste 100 de milioane de lei și totul a început de la o simplă cerere adresată Primăriei de către o asociație obștească necunoscută – „Cuvîntul de onoare”, care solicita un lot de teren pentru construcția unei cantine sociale, mai scrie Ziarul de Gardă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load