În troleibuzele din capitală au fost instalate dispozitive pentru purificarea aerului

2 aug. 2022,, 15:45   Capitala
2266 0

Recirculatoarele bactericide, donate de Uniunea Europeană, au fost instalate în 40 la sută din troleibuzele din capitală. Dispozitivele au menirea de a purifica aerul din transportul public, măsură necesară în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19, transmite moldpres.md.

Solicitat de agenție, directorul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, a menţionat că recirculatoarele absorb aerul din mijloacele de transport, îl purifică printr-o lampă bactericidă și îl elimina într-o formă pură.

„Dispozitivele au fost instalate în 70 de troleibuze. Pînă la 1 septembrie, acestea vor fi plasate în 286 de mijloace de transport. În fiecare troleibuz sînt instalate cîte două recirculatoare bactericide. Lucrările au loc pe timp de noapte. În total, RTEC a beneficiat de 572 de dispozitive", a spus Dorin Ciornîi.

Conducerea RTEC a subliniat că purificatoarele vor îmbunătăți calitatea aerului din transportul public. „În contextul pandemiei COVID-19, acestea vor contribui la oferirea unei siguranțe mai mari persoanelor ce folosesc troleibuzele din capitală, întrucît se va minimaliza riscul de infectare”, a menționat Ciornîi.

Dispozitivele au fost achiziționate în cadrul proiectului UE „MOVE IT like Lublin” pentru modernizarea sistemului de transport public al municipiului Chișinău. Acesta prevede un grant în sumă de 3,3 mln de euro, bani acordați de Uniunea Europeană. Inițiativa este implementată de primăria capitalei, în comun cu orașul Lublin din Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий