X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

În sectorul Botanica al capitalei a fost inaugurată o pictură murală

28 mai. 11:00   Capitala
2348 0

În ajun de Ziua Internațională a Copilului, în sectorul Botanica al capitalei a fost inaugurată o pictură murală.

Numită sugestiv „Speranța”, pictura este dedicată copilăriei, visurilor și aspirațiilor către un viitor european.

Opera de artă aparține pictorului Dmitrii Potapov, artist muralist din Moldova, autor al unui număr impresionant de lucrări murale, atît din țara noastră, cît și de peste hotare.

În lucrare este redată imaginea unei eleve care vine de la școală și în drum spre casă se împrietenește cu toți cei din jur: cu natura, păsările, se joacă cu razele soarelui, dar, în același timp, aspirațiile ei duc către stele.

Opera a fost pictată pe peretele unei clădiri rezidențiale de 14 etaje, care se află chiar lîngă stadionul clubului de fotbal „Zimbru” din Capitală. În total, peretele are suprafața de 460 de metri pătrați, iar lucrarea ocupă aproximativ 300 de metri pătrați. Acest loc a fost ales datorită faptului că este vizibil de la distanță și este amplasat într-o zonă spre ieșirea din oraș. De asemenea, pictura poate fi admirată și de cei care urmăresc un meci de fotbal pe stadionul din vecinătate. Toate lucrările au fost efectuate în timp record și au durat aproximativ 2 săptămîni.


Locatarii blocului pe peretele căruia a fost pictată lucrarea spun că astfel de inițiative fac orașul nostru mai colorat, mai pozitiv și mai atractiv, iar opera murală reprezintă o lumină și speranța unui viitor mai bun.

9
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?