X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1098

În sectoarele Ciocana și Râșcani ale capitalei, mai mulți copaci au fost doborâți la pământ în urma ploilor abundente

9 aug. 21:45   Capitala
2457 0

În sectoarele Ciocana și Rîșcani ale capitalei, mai mulți copaci au fost doborîți sau scoși din rădăcini, iar mai multe străzi au fost inundate în urma ploilor abundente de marți seară, 9 august.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat că „toți responsabilii sînt în teren”.

„Ploaia abundentă pe tot teritoriul municipiului face ravagii. Rog cetățenii să evite deplasările în caz că nu au necesitate și maximă atenție pentru cei mici. Toate serviciile municipale monitorizează situația și se intervine prompt pe fiecare caz excepțional”, a spus Ceban.

Anterior, Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) a anunțat că, din cauza condițiilor meteorologice, a fost afectată circulația troleibuzelor.

Astfel, urmare a ploilor abundente, unele rute de troleibuz au atestat întîrzieri de la orarul stabilit sau au staționat.


„Rutele de troleibuz nr. 5, 7, 20, 21, 23, 25, 28, 30 și 38 staționează. Rutele de troleibuz nr. 10, 12 și 24 staționează pe strada Kiev”, a anunțat RTEC.

Ploaia abundentă de pe tot teritoriul municipiului Chișinău a creat mari probleme. Străzile au fost transformat în rîuri, unele acoperișuri au fost luate de vînt și cîteva cabluri doborîte.

În sectoarele Ciocana și Rîșcani mai mulți copaci au fost doborîți sau scoși din rădăcini. De asemenea, în sectorul Ciocana mai multe benzinării și un Market au fost închise din cauza ploii. Unele rute de troleibuz atestă întîrzieri de la orarul stabilit, iar altele staționează.

Potrivit primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, toate serviciile municipale monitorizează situația și intervin în fiecare caz excepțional. Pentru a înlătura consecințelor ploii, echipele Spații Verzi, Exdrupo, Apă Canal Chișinău, Întreprinderea Municipală pentru Servicii Locative, IPSL și angajații primăriei vor lucra și pe parcursul nopții. Momentan, se intervine în sectoarele Ciocana și Rîșcani, acestea fiind cele mai afectate.
Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав