X 

În prag de an nou, vor fi plantați platani pe strada Albișoara din capitală

27 dec. 2022,, 18:15   Capitala
2644 0

În prag de an nou, mai mulți voluntari ai Clubului „Rotary Chișinău”, împreună cu angajații întreprinderii „Spații Verzi”, vor planta arbori pe strada Albișoara din capitală. La acțiunea de înverzire, care va avea loc miercuri, 28 decembrie, vor fi plantați copaci de platani, transmite ecopresa.

Tot mîine, vor continua lucrările de suplinire a alianiamentelor pe str. Calea Ieșilor din capitală.

Anterior, angajații „Spații Verzi” au plantat platani și arțari pe bulevardul Ștefan cel Mare, străzile Mihai Viteazul și Grenoble din Chișinău și au fost efectuate lucrări de completare a fîșiilor verzi pe străzile Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandrii și București.

Specialiștii asociației susțin că la alegerea celor două specii de arbori plantate în ecosistemul muncipiului Chișinău s-a ținut cont de rezistența acestora la mediul urban. Potrivit experților, arțarul este un arbore rezistent la geruri, fum și praf, motiv pentru care se folosește de-a lungul șoselelor și autostrăzilor, în perdele de protecție. La rîndul său, platanul este un arbore care se adaptează ușor la mai multe tipuri de soluri și are o toleranță ridicată la dăunători și mediile poluante.

Conform datelor asociației „Spații Verzi”, în anul 2022 întreprinderea a plantat 60 de mii de arbori și arbuști pe întreg teritoriul municipiului Chișinău.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?