X 

În perioada rece persoanele fără domiciliu pot benefica de adăpost și hrană caldă

28 oct. 2019,, 16:31   Capitala
2052 0

În perioada rece a anului, persoanele fără domiciliu sau care vagabondează pe străzile capitalei pot benefica de adăpost și hrană caldă la Centrul de găzduire și orientare situat pe str. Haltei, 2. Capacitatea centrului este de 100 de locuri.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi a declarat astăzi la ședința săptămînală a serviciilor primăriei că în perioada rece a anului, de la 1 noiembrie 2019 și pînă la 31 martie 2020, instituția va presta servicii de găzduire pentru beneficiari în regim non-stop. În plus, pe tot parcursul anului, la centru se află circa 15-20 de persoane cu dizabilități grave, care au nevoie de îngrijire.

Pentru a primi beneficiarii, la centru au fost efectuate lucrări de reparație și au fost procurate inclusiv produse de igienă, plăpumi, cearșafuri și lenjerie de corp.

Primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a solicitat responsabililor să vină cu propuneri privind majorarea numărului de locuri disponibile în centru.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil este o instituție bugetară municipală care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice.


Potrivit experienței din anii precedenți, odată cu răcirea vremii, numărul persoanelor fără adăpost care se adresează la centrul de găzduire este în creștere. Pentru următoarele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat răcirea vremii. Astfel, către sfîrșitul săptămînii, pe parcursul nopții, mercurul din termometre ar putea coborî pînă la minus șase grade Celsius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?