TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În parcurile din Chișinău nu lucrează nicio toaletă publică

În parcurile din Chișinău nu lucrează nicio toaletă publică

În Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfînt” și în scuarul Bisericii Mitropolitane nu ai unde să mergi la WC.


Toaletele publice care au existat pe vremuri sînt închise, spațiile fiind atribuite unor agenți economici, transmite IPN.md


Solicitat de IPN, Grigore Roic, prim-adjunct al directorului întreprinderii municipale „Autosalubritate”, entitate care gestionează toaletele publice, spune că WC-ul din strada Bănulescu Bodoni, de lîngă piața cu flori, este în gestiunea unui agent economic care achită taxă de arendă. WC-ul din parcul „Ștefan cel Mare” a fost dat în chirie pînă la finele anului.


Dar contractul a fost reziliat pentru că agentul economic nu mai dorește să-l gestioneze, invocînd că „nu este convenabil din punct de vedere financiar”.


Grigore Roic spune că în cazul celor două toalete există și problema dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care sînt construite, întrucît acestea nu aparțin municipalității.


Responsabilul de la „Autosalubritate” a precizat că în oraș sînt 16 toalete publice, însă doar 11 funcționează. Întrebat despre alternativa toaletelor bio, Grigore Roic a spus că municipalitatea nu le are. În cazul evenimentelor publice în masă, le împrumută de la o companie particulară.


În aprilie, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare anunța construcția a opt veceuri noi în cinci parcuri din capitală, cu un buget estimat la cinci milioane de lei. Cele două parcuri din centrul capitalei nu fac parte din acest proiect.


„Cele două veceuri sînt în arendă și arenda nu e finalizată”, a declarat, contactat de IPN, Vasile Efros, șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA. El a mai spus că se vor face demersuri pentru a include aceste toalete pe lista obiectivelor care intră în reparație anul viitor.


Din cele opt veceuri construcția cărora a fost anunțată în primăvară, unul este proaspăt finalizat și urmează să fie dat în exploatare în Parcul „Alunelul”. „Acum se lucrează la veceurile din parcul „La izvor””, a precizat Vasile Efros.


Conform contractului, cele opt toalete publice trebuie să fie gata pînă la sfîrșit de octombrie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load