Criza energetică stiri: 471
Biden - Putin stiri: 106

În parcurile din capitală au loc acțiuni de combatere a căpușelor

14 apr. 2021,, 21:32   Capitala
1664 0

Primăria Chișinău a dat startul acțiunilor de prevenire și combatere a căpușelor și a altor dăunători din parcurile capitalei.

Pe parcursul săptămînii curente, angajații Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, au prelucrat chimic spațiile verzi din sectoarele Rîșcani și Buiucani, scrie primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, s-a intervenit mecanizat împotriva dăunătorilor pe teritoriul Parcului Rîșcani și în Pădurea-Parc Rîșcani. Totodată, au fost prelucrate coniferele din străzile: Florilor, Miron Costin, Kiev, Albișoara, bd. Renașterii Naționale și scuarul din bd. Moscova.

„Lucrările de acest gen sînt desfășurate pe parcursul întregii perioade calde a anului, din martie-aprilie pînă în octombrie, în zonele verzi ale capitalei, acolo unde se plimbă oamenii și animalele de companie. În paralel, serviciile municipale de moto-cositoarele.

În acest sens, am solicitat o ședință cu primarii din suburbii, dar și din raioanele din preajma Chișinăului pentru a avea un plan comun de acțiuni. Asemenea intervenții sînt inutile, atît timp cît în unele zone este stîrpită ambrozia, iar în altă zonă nu”, a precizat Ceban.


Edilul afirmă că anul trecut am avut mai puține cazuri de alergii din cauza ambroziei, asta deoarece s-a lucrat mult la prevenirea și nimicirea acestei plante. Totodată, ca și anul trecut, toți proprietarii de terenuri sînt atenționați să-și curețe terenurile și să elimine ambrozia pentru a nu crea probleme de sănătate oamenilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X