COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În jurul Pieţei Centrale renovate nu va fi comerţ stradal

În jurul Pieţei Centrale renovate nu va fi comerţ stradal

Este declaraţia făcută, în timpul ședinței operative a serviciilor municipale, de către viceprimarul Inga Ionesii. Potrivit acesteia, comerţul stradal este demult interzis, dar, totuşi, continua să existe.

- Situația din jurul Pieței Centrale este destul de complicată, există o mulțime de probleme. Săptămîna trecută am organizat întîlniri cu reprezentanții Preturii, poliției și administrației pieței și am vorbit despre necesitatea restabilirii ordinii și curățeniei în jurul pieței. Acolo, nu ar trebui să existe comerț. Există locuri în piață, am discutat cu directorul despre acordarea de locuri de comerţ pentru toată lumea”, a spus ea, transmite NOI.md cu referire la actualitati.md.

Ionesii a mai spus că în curînd va fi prezentat un proiect de reorganizare a pieței. Ea a menționat, totuși, că procesul de reamenajare nu va fi ușor, deoarece anumite locuri și clădiri de pe piață sunt proprietate privată.


În replică, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a ordonat, în termen de 10 zile, să fie făcute publice informații despre cine și cum au privatizat aceste locuri. De asemenea, primarul general, sub responsabilitatea personală, a dispus Ionesii să asigure un audit al siguranței împotriva incendiilor în Piața Centrală.

Amintim, mai devreme, primarul capitalei l-a numit pe avocatul Ion Pîntea în funcţia de director interimar al Întreprinderii Municipale „Piaţa Centrală”. El va activa în această funcție pînă la organizarea unui nou concurs.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load