În grădinițele din Capitală ar putea fi deschise grupe cu program extins

9 aug. 2021,, 15:19   Capitala
4493 0

Grădinițele din municipiul Chișinău vor continua să activeze după modelul actualului program cel puțin pînă cînd se va întruni, din nou, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică și va lua o altă decizie.

Între timp, pentru a veni în întîmpinarea părinților care muncesc pînă tîrziu, ar putea fi deschise grupe „de serviciu”, care să activeze după ora 17:00.

Inițiativa aparține responsabililor de la Direcția Educație și urmează să fie analizată de CESP.

„Direcția urmează să facă o notă informativă la acest subiect pe numele Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care va stabili programul de activitatea a grădinițelor, în funcție de situația pandemică din țară”, a declarat șeful interimar al Direcției Educație, Andrei Păvăloi.

Deocamdată, nu a fost luată o decizie. În prezent, grădinițele își deschid ușile la ora 07:30 și se închid la ora 17:30.


Potrivit unei evaluări anterioare, pe timp de vară, într-o grădiniță pe care o frecventează 230 de copii, doar 20 – 30 dintre ei rămîn în instituție după ora 17:00.

Amintim că în primăvara anului trecut, îndată după apariția primelor cazuri confirmate de COVID – 19, în Republica Moldova toate grădinițele publice şi private au fost închise. Acestea și-au reînceput activitatea în toamna aceasta, cu un program special.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?