Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1082

În cîte școli din Chișinău a fost organizat procesul de alimentație a elevilor

12 sep. 19:15   Capitala
987 0

Începînd din data de 5 septembrie 2022, în 114 instituții de învățămînt primar și secundar din municipiul Chișinău este organizat procesul de alimentație a elevilor.

După cum a anunțat conducerea Primăriei capitalei, totodată, în 14 instituții de profil, copiii primesc hrana la pachet, deoarece în blocurile alimentare se desfășoară lucrări de reparație. Lucrările enunțate vor fi finalizate în termen de maximum 2-3 săptămîni.

Totodată, în instituțiile de învățămînt preșcolar din municipiu este implementat Meniul-Model, sezonul vară-toamnă, conform contractelor pentru livrarea produselor alimentare încheiate cu agenții economici. De asemenea, în 31 de IET au fost efectuate verificări pe aspectul dat, de către responsabili din cadrul DGEST.

La finele lunii august curent, DGETS a făcut un demers care a fost adresat inclusiv Guvernului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Finanțelor şi prevede majorarea sumei în vederea alimentației corecte a copiilor în instituțiile de educație timpurie.

Şi asta deoarece suma de 34,5 lei, prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe, nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat.


Procesul de învățămînt în noul an de studii 2022-2023 în municipiul Chișinău este organizat în 150 de instituții de învățămînt public și privat, fiind școlarizați 99.220 de elevi, inclusiv 40.936 în clasele primare (I-IV); 43.651 de elevi în ciclul gimnazial (clasele V-IX) și 14.633 de elevi în clasele liceale (X-XII).


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав