Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

În cinstea cărui oraș a fost redenumit pasajul subteran de pe șoseaua Hîncești din capitală

1 mar. 23:30   Capitala
5689 0

Pasajul subteran de pe șos. Hîncești, din preajma Ministerului Apărării din Chișinău, a fost redenumit în cinstea orașului Tbilisi, care este înfrățit cu Chișinăul.

Aici au fost instalate 10 panouri cu imagini despre destinațiile turistice din Tbilisi.

La inaugurarea acestui obiect au fost prezenți primarul general al capitalei, Ion Ceban, și ambasadorul Georgiei în Moldova, Levan Diasamidze.

”Relațiile de colaborare între Chișinău și Tbilisi sunt bazate pe cooperare și interese comune în diferite domenii, precum economie, cultură, educație, turism și altele. Au fost realizate vizite reciproce de studiu la Tbilisi şi Chișinău, cu participarea la evenimente culturale, sociale și economice. Vom continua să colaborăm și să dezvoltăm relațiile de prietenie între orașele noastre”, a declarat Ion Ceban.

Reabilitarea pasajului subteran a inclus lucrări de reparație a accesurilor, instalarea copertinelor, reabilitarea scărilor şi instalarea balustradelor, amenajarea rampei de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale, reparaţia pereţilor cu aplicarea teracotei, modernizarea sistemului de iluminat și instalarea camerelor de supraveghere video. Totodată, a fost amenajat terenul adiacent şi au fost schimbate staţiile de aşteptare a transportului public.
Pasajului subteran a fost renovat în 2021 de către Primăria municipiului Chișinău.


6
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?