COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6868

În Chișinău vor fi reparate ”Porțile orașului”

30 mar. 07:17   Capitala
1283 0

"Porțile orașului", una dintre principalele atracții ale capitalei, arată bine doar pe cărțile poștale. De aproape, acestea sînt niște clădiri vechi, murdare, avariate. Dar acest lucru s-ar putea schimba în curînd.

"Porțile orașului" vor avea un aspect normal în acest an – aceasta este promisiunea dată de autoritățile municipale, relatează publika.md.

"Acum este îngrozitor, pe o parte, da, dar să facem? Au fost frumoase cînd au fost abia construite, iar acum?", "Am dori să arate mai bine. Dar cum sînt acum nu este bine", "Sînt foarte vechi, se poate întîmpla orice și se vor prăbuși. Sînt avariate, crăpate, cu vopsea care se decojește. De foarte mulți ani nu au mai fost reparate", spun locuitorii orașului.

"Acum lucrăm cu Departamentul de arhitectură la eliberarea autorizațiilor, elaborăm momentele tehnice pentru licitații", spune Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locative-comunale și amenajare.

"Banii sînt incluși în bugetul pentru acest an, deci lucrările ar trebui realizate. Acest lucru va fi posibil dacă tot ce ține de proiectare și procedurile de achiziții se va face în cel mai scurt timp posibil, dacă nu vor exista întîrzieri neplanificate", a declarat viceprimarul capitalei, Victor Chironda.


Municipalitatea va cheltui pentru "Porțile orașului" aproximativ trei milioane de lei. Cu acești bani, vor fi izolate și reparate fațadele.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽