COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1208
Preşedintele stiri: 2783

În Chișinău procesul de vaccinare anti-COVID se desfășoară încet

17 mai. 12:34   Capitala
1310 0

Procesul de imunizare anti-COVID în municipiul Chișinău se desfășoară lent. Autoritățile locale au făcut apel către populație să se vaccineze.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității, un apel către locuitorii capitalei pentru ca aceștia să participe mai activ la procesul de vaccinare. „Prioritatea anului 2021 este imunizarea anti-COVID. Municipalitatea Chișinău are suficiente doze, nu mai există etape de vaccinare – cine vrea poate să se imunizeze”, a declarat Ceban.

În același timp, edilul capitalei a precizat că numărul locuitorilor municipiului Chișinău vaccinați este mic și a solicitat implicarea jurnaliștilor în popularizarea procesului de imunizare în rîndul populației.

Potrivit șefului Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, în municipiu au fost vaccinate pînă în prezent 56 476 de persoane cu prima doză de vaccin, iar 5797 au fost imunizate și cu rapel.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

    Recomandă:

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


    Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?