Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În centrul capitalei a apărut o sculptură în cinstea curățeniei

27 ian. 21:00   Capitala
1656 1

O sculptură apărută de curînd în centrul capitalei i-a pus pe oameni în dilemă.

Mulți chișinăuieni o consideră puțin ciudată și spun că nu-i înțeleg rostul. Asta chiar dacă aceasta reprezintă un măturător și este însoțită de inscripția „Păstrați curățenia”, transmite tv8.md.

Autoritățile municipale confirmă că e o compoziție în cinstea serviciilor care mențin ordinea în oraș, care a costat 60 de mii de lei și spun că pe străzile orașului vor apărea în curînd mai multe decorațiuni urbane similare, însoțite de mesaje.

Compoziția mai puțin obișnuită a fost instalată pe strada 31 august din centrul capitalei la sfîrșitul lunii decembrie. Aceasta reprezintă figura unui om, care ține o mătură în mînă, fiind însoțită de inscripția „păstrați curățenia”. Dacă unii locuitori ai capitalei salută ideea amplasării acestei sculpturi, alții spun că, deși trec frecvent pe aici, pînă acum n-au remarcat-o.

Sculptura a fost instalată de un agent economic, la inițiativa Preturii Centru.


„Revenind din una din capitalele europene, am observat că acolo sunt instalate mai multe decorațiuni urbane de acest tip. Revenind acasă, am optat ca în inima sectorului Centru, să fie instalată o astfel de lucrare”, a menționat pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu.

Potrivit autorităților municipale, în curînd în sectorul centrul al Capitalei, vor fi instalate mai multe decorațiuni urbane, cu diferite îndemnuri pentru locuitorii și oaspeții orașului.

7
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?