X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

În capitală vor fi instalate 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor

18 aug. 15:00   Capitala
1711 0

Direcția generală locativ-comunală a Primăriei capitalei anunță demararea lucrărilor de amenajare a 41 de platforme modulare pentru colectarea deșeurilor menajere.

Platformele sînt de trei tipuri: platforme din 2 containere - 6 bucăți, din 3 containere - 15 bucăți și din 4 containere - 20 de bucăți.

Beneficiari ai acestor platforme vor fi locatari din aproximativ 62 de blocuri de locuințe din toate sectoarele capitalei.

Platformele pentru gunoi vor fi confecționate din metal, acoperite pe partea exterioară cu panouri compozite etalbond. Pe partea de sus a carcasei va fi inscripționat „deșeuri reciclabile” și „deșeuri biodegradabile”.

Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de nivelare a terenului, instalarea pavajului pentru trotuare și a bordurilor prefabricate din beton, instalarea construcției de tip închis modulară pentru amplasarea containerelor.


Potrivit Direcției locativ-comunale, agentul economic responsabil de lucrări a fost selectat în urma procedurilor de licitație conform legislației în vigoare.

Suma investită în procurarea și instalarea acestor platforme este de peste 4,3 milioane de lei.

Platformele modulare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost montate și pe parcursul anului 2021 fiind instalate 55 de platforme pentru 58 de blocuri de locuințe.

De asemenea, în anul 2020 au fost amenajate 55 de platforme modulare pentru 62 de blocuri de locuințe.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав