COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2821
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7301

În capitală va avea loc încă un maraton de vaccinare: Detalii

14 iun. 12:45   Capitala
1799 0

La sfîrșitul acestei săptămîni, în Capitală va avea loc un maraton de vaccinare, unde va fi efectuat rapelul pentru persoanele care s-au vaccinat la Palatul Republicii, în cadrul primului maraton.

Despre aceasta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban, care a anunțat că startul va fi dat duminică, 20 iunie, la ora 07:00.

”Specialiștii ne spun că de acoperirea vaccinală va depinde comportamentul virusului.

Actualmente, avem o mare oportunitate, cînd, avînd o incidență extrem de mică de COVID-19, trebuie să ne vaccinăm cît mai mulți, să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică.

Rata de vaccinare în mun. Chișinău constituie cca 20%, comparativ cu cca 11% la nivel național.


În cele cca 2,5 luni de la demararea vaccinării, acoperirea vaccinală este încă foarte modestă.

Cele 5 Asociații Medicale Teritoriale, cu Centrele Medicilor de Familie din subordine, Centrele de Sănătate din suburbii și Centrele medicale private care acordă servicii de asistența medicală primară sînt implicate plenar în vaccinarea anti-COVID a populației din municipiu.

În municipiu sînt desfășurate 70 Puncte de vaccinare, un Centru Municipal de Vaccinare și două puncte mobile de vaccinare.

De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie sînt organizate echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă.

Mun. Chișinău a dezvoltat destul de bine infrastructura necesară pentru vaccinare, inclusiv primul centru de vaccinare municipal, centrele și punctele de vaccinare în toate instituțiile medicale, precum și proiectul inovativ cu punctele mobile de vaccinare (un troleibuz și un autobuz).

Toate proiectele municipale de extindere a vaccinării, vor rămîne operaționale atît timp cît va fi necesar, cu siguranță vor activa deplin pe perioada de vară”, a declarat Ceban.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽