COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 054(+60)   TRATAȚI 249 066     DECESE 6165(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1196
Preşedintele stiri: 2777

În capitală se desfășoară marșul "Regimentul nemuritor" (LIVE)

9 mai. 10:33   Capitala
2685 14

După un an de pauză generată de pandemie, marșul în memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei se desfășoară iarăși la Chișinău.

Pe 9 mai la Chișinău se desfășoară pentru a șasea oară acțiunea „Regimentul nemuritor”. Sute de oameni pornesc pe străzile orașului, purtînd în mîini portrete ale apropiaților care au luptat - ale celor care au fost uciși și ale celor care s-au întors de pe front.

La ora 9.30, coloana a pornit din Piața Marii Adunări Naționale, iar cîteva ore mai tîrziu, conform tradiției, procesiunea se va încheia la complexul memorial „Eterniate”, unde vor fi depuse flori la monumentul soldaților și ofițerilor care au murit pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Acțiunea a fost organizată de Comitetul Național de Coordonare a Victoriei.

Evenimentul se desfășoară cu respectarea regulilor sanitare stipulate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Toată lumea a primit măști de protecție în timpul evenimentului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?